Alejandro Valverde: “Winnen is nooit makkelijk”

Geplaatst op donderdag 19 april 2018 om 10:51

foto: ASO/Thomas MAHEUX

Na oppermachtig te zijn geweest in de laatste vier edities, begon Alejandro Valverde gisteren als onbetwiste topfavoriet aan de Waalse Pijl. Toch moest hij in Hoei zijn meerdere erkennen in de Fransman Julian Alaphilippe. Valverde kan desondanks leven met het resultaat.

“Ik ben totaal niet teleurgesteld”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Movistar. “Wanneer ik opnieuw had gewonnen, zou het lijken alsof het ons gemakkelijk afgaat. Maar de mensen moeten weten dat het nooit makkelijk is om te winnen. Ik ben zelfs tevreden met het resultaat. Ik heb opnieuw bewezen dat ik in de heuvels tot de beste renners behoor. Met deze tweede plaats in Hoei en mijn vijfde plek in de Amstel Gold Race, denk ik dat ik een hele goede kans maak ik Luik,” stelt hij.

“De hitte maakte het een andere wedstrijd. Daarnaast maakte de nieuwe route in de laatste omloop het voor iedereen lastiger”, kijkt hij terug. “Ik begon de beklimming in Hoei iets te ver van achteren, hoewel we wisten dat Alaphilippe onze voornaamste tegenstander zou worden. Hij is altijd al een indrukwekkende renner geweest en nu was het zijn tijd om te winnen. Mijn complimenten voor Julian en zijn ploeg.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties