Peter Sagan sluit voorjaar tevreden af: “Goede klassiekercampagne gehad”

Geplaatst op maandag 16 april 2018 om 11:23

Sagan klopte Valverde in de sprint voor de vierde plaats in de Amstel Gold Race - foto: Sirotti

Peter Sagan heeft met een vierde plaats in de Amstel Gold Race zijn voorjaar prima afgesloten. De wereldkampioen heeft met winst in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix en meerdere dichte ereplaatsen de eerste maanden van het wielerjaar gekleurd. “Het algemene gevoel bij mijn klassiekercampagne is goed”, concludeert de Slowaak na afloop van de Amstel Gold Race.

De renner van BORA-hansgrohe moest in de finale weer veel zelf oplossen. Bij een demarrage van een concurrent gingen er gelijk meerdere ogen richting de drager van de regenboogtrui. “We hebben hem niet volledig bij kunnen staan in de laatste veertig kilometer, waardoor hij hard moest werken en zelf gaatjes dicht moest rijden”, aldus Jens Zemke, directeur bij BORA-hansgrohe, na afloop. De tactiek van de ploeg was door de vroege valpartij Jay McCarthy al in de war geschopt. De Australiër zou in de finale aanvallen zodat de druk op de schouders van Sagan verminderd zou worden.

Bij Sagan zelf overheerst een tevreden gevoel na zijn vierde plaats. “Ik had een goed gevoel vandaag, maar ik denk dat ik Parijs-Roubaix van vorige week nog wel in mijn benen heb gevoeld. Toch word ik hier vierde en is het algemene gevoel bij mijn klassiekercampagne goed.”

 

 


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties