Patrick Lefevere over motards: “Ze moeten áchter de kopgroep plaatsnemen”

Geplaatst op maandag 16 april 2018 om 08:56

foto: Sirotti

Patrick Lefevere, ploegbaas bij Quick-Step Floors, heeft zich na afloop van de Amstel Gold Race beklaagd over het gedrag van de motoren tijdens de koers. “Wat de televisiemotoren de laatste tijd doen, is werkelijk schandalig”, laat de Belg optekenen in Het Laatste Nieuws.

Waar de Belg op doelt is de plaatsing van de motoren. “Bij een kloof van 20 seconden moeten ze áchter de kopgroep plaatsnemen. Niet vóór”, legt Lefevere zijn frustraties uit. “Ik stoor me er al langer aan.”

De eigenaar van Quick-Step Floors schroomt de confrontatie omtrent de kwestie niet. “Ik denk dat ik UCI-voorzitter David Lappartient eens een mail ga sturen. Met Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling in cc”, aldus Lefevere. “Dat ze de beelden maar eens grondig herbekijken.”

Over de prestaties van zijn ploeg heeft hij dit voorjaar niet te klagen. Na afloop van de Amstel Gold Race kan hij ook niet anders dan content zijn. “Voor de eerste keer dit voorjaar staan we eens niet op het podium, daar kan ik dus mee leven”, stelt Lefevere na de koers, waarin Julian Alaphilippe op plaats zeven zijn best geklasseerde renner was.

In het vervolg van de Ardennenklassiekers verwacht de Belg nog wel wat van zijn ploeg. “Die koersen worden anders.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties