Valverde en Wellens balen van koersverloop Amstel Gold Race

Door Youri IJnsen, zondag 15 april 2018 om 20:46

foto: Sirotti

Alejandro Valverde en Tim Wellens waren voorafgaand aan de Amstel Gold Race aangestipt als favorieten voor de zege. Beide coureurs lieten in Limburg ook een uitstekende indruk achter. Maar zowel de Spanjaard als de Belg, stonden na afloop met lege handen. Beiden baalden van het koersverloop.

Amstel blijft hiaat voor Valverde
El Imbatido
vond het vooral frustrerend dat de concurrentie in de finale naar hem en wereldkampioen Peter Sagan keek. “Wij droegen de verantwoordelijkheid en het was logisch dat iedereen naar ons keek. Maar het was onmogelijk voor Sagan en mij om alles te controleren. Het is jammer dat ik hier niet win, want ik had zeker de benen om dat wel te doen”, vertelt hij aan De Limburger. En zo blijft het hiaat op het palmares van Valverde, die in eerdere edities van de Amstel Gold Race drie keer het podium haalde. Gezien zijn vorm is hij wel – andermaal – de topfavoriet voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die hij respectievelijk vijf en vier keer won.

Wellens blijft zitten met goede benen: “Het is spijtig”
Na afloop van de Amstel Gold Race hingen er donderwolken om het hoofd van Tim Wellens. Hij schoot direct door naar de bus, waar Sporza hem vroeg naar zijn koers. “Ik heb het zelf een paar keer geprobeerd, maar mijn benen waren niet meer super doordat het al een lastige koers was geweest.Het is niet dat ik slecht was, maar ik kon gewoon het verschil niet meer maken. Soms moet je geluk hebben dat ze even twijfelen. Maar toen ik versnelde, twijfelden ze niet. Bij de anderen deden ze dat wel. Dat is spijtig.”

Toch put de kopman van Lotto Soudal moed uit zijn sterk optreden in de Amstel voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “In de Brabantse Pijl was ik supergoed en vandaag had ik ook goede benen. Ik zie het zitten voor de komende wedstrijden”, zucht hij toch teleurgesteld.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties