Amstel-winnaar Michael Valgren: “Dit is mijn grootste zege ooit”

Door Nick Doup & Youri IJnsen, zondag 15 april 2018 om 18:13

Michael Valgren is ontzettend in zijn nopjes met zijn overwinning in de Amstel Gold Race. De alleskunner van Astana profiteerde in de slotfase van de Nederlandse WorldTour-koers van een stil moment, door uit een kopgroep van acht weg te springen. In de laatste lijn troefde hij oud-winnaar Roman Kreuziger af. “Dit is mijn grootste zege ooit”, vertelt de gelukkige na afloop voor de camera van WielerFlits.

“Hij feliciteerde me en zei dat we een goed team hadden”, zegt Valgren over een telefoontje direct na de finish met ploegbaas Alexander Vinokourov. De Deen kan zich vinden in de woorden van de Kazachstaanse oud-prof. Samen met Jakob Fuglsang kleurde hij de finale. “We waren heel gefocust. Laurens De Vreese heeft hard gewerkt in de beginfase, Omar Fraile hielp mij veel en Jakob zette mijn aanval in de finale op, dus uiteindelijk was het een perfecte dag voor ons.” Na afloop was de Deen dus vol lof voor zijn ploegmaats, die hij rijkelijk bedankte voor het vele werk dat ze voor hem opknapte.

“Jakob was supersterk en hij putte de anderen uit. Mijn tweede aanval was goed en ik kon het afmaken. Ik ben heel blij voor mezelf en voor het team”, geeft Valgren aan. Voor hem is het na de Omloop Het Nieuwsblad de tweede zege van het seizoen. “Als belofte won ik Luik-Bastenaken-Luik twee keer, dus voor mij hebben de Ardennen een speciale plek in mijn hart. Vorig jaar probeerde ik de kasseien en dat ging mij ook wel goed af. Ik werd elfde in mijn eerste Ronde van Vlaanderen. En dit jaar win ik de Omloop en eindig ik vierde in Vlaanderen. Ik ben gewoon heel blij dat de ploeg toestaat dat ik al deze wedstrijden mag rijden. Ik vind het leuk en kan er presteren.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties