Blaak klopt Brand in Amstel Gold Race Ladies Edition

Geplaatst op zondag 15 april 2018 om 14:16

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Chantal Blaak heeft de vrouwenversie van de Amstel Gold Race gewonnen. De regerend wereldkampioene klopte na een wedstrijd van 116,5 kilometer Lucinda Brand en Amanda Spratt in de sprint. Riejanne Markus finishte als vierde.

Om iets voor elf uur begon een peloton van 132 dames aan een tocht over 18 hellingen. Het duurde enige tijd voordat er een vluchtersgroep vertrok. De eerste beklimmingen werden door het peloton gegroepeerd afgelegd. Uittredend winnares Anna van der Breggen moest na een val in de achtervolging, maar wist zich vrij snel weer in het peloton te voegen.

Acht leidsters
Pas na de Keutenberg brak het peloton in verschillende groepen uiteen. Bij het ingaan van de eerste van drie finalerondes reed er een groep van acht rensters, met daarin Blaak (Boels-Dolmans), Markus (WaowDeals) en Brand (Sunweb) vooruit. De samenwerking met Spratt (Mitchelton-Scott), Alexis Ryan (Canyon SRAM), Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla), Audrey Cordon-Ragot en Giorgia Bronzini (beiden Wiggle High5) verliep goed. De acht slaagden erin om verder weg te rijden en een voorsprong van 2,5 minuut te verzamelen.

Blaak ten aanval
Tijdens de voorlaatste passage over de Cauberg ging wereldkampioene Blaak in de aanval. Ryan wist aan te haken en even later sloot ook Spratt aan. De drie gingen gezamelijk de slotronde in, maar even later wisten Brand, Markus en Cordon-Ragot zich weer aan kop van de wedstrijd te voegen.

Lepistö en Bronzini gingen in de achtervolging en wisten aan de voet van de laatste beklimming van de Cauberg aan te sluiten. Brand plaatste als eerste een versnelling, maar slaagde er niet in om weg te komen. Een demarrage van Spratt op het steilste gedeelte dunde de kopgroep verder uit. Blaak en Brand konden volgen. Brand ging opnieuw, waarna Spratt het gat dichtreed.

Sprint met drie
De drie leiders mochten gaan sprinten om de overwinning. Spratt legde een hoog tempo op, maar in de eindsprint was het Blaak die in de eindspurt over de snelste benen beschikte en haar tweede zege van het seizoen kon boeken.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties