Cofidis, Astana, Kittel en Soler

Door Youri IJnsen en Koen Middendorp, donderdag 5 april 2018 om 20:00

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag met de selecties van Cofidis, Astana, Katusha-Alpecin en Movistar voor Parijs-Roubaix.

Laporte voert Cofidis-troepen aan in Parijs-Roubaix

Cofidis is de volgende ploeg die zijn selectie voor Parijs-Roubaix uit de doeken heeft gedaan. Seizoensrevelatie Christophe Laporte zal de vooruitgeschoven pion zijn binnen de Franse ProContinentale-ploeg.

De 25-jarige sprinter, dit seizoen al goed voor drie overwinningen, liet de afgelopen weken zien ook uit het juiste klassiekerhout gesneden te zijn. Zo eindigde hij knap als vierde in Gent-Wevelgem, en wist hij zowel in Milaan-San Remo (13e) als Dwars door Vlaanderen (16e) een ereplaats te bemachtigen.

Hij krijgt assistentie van de eveneens snel ontwikkelende sprinter Hugo Hofstetter, Jimmy Turgis, Geoffrey Soupe, Cyril Lemoine en de Belgen Bert Van Lerberghe en Kenneth Vanbilsen.

Selectie flag-fr Cofidis voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Geoffrey Soupe
flag-fr Hugo Hofstetter
flag-fr Cyril Lemoine
flag-fr Jimmy Turgis
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-be Kenneth Vanbilsen


Astana trekt met resem outsiders naar Roubaix

Astana trekt dan weer met een kransje outsiders naar Noord-Frankrijk. Met Oscar Gatto, Magnus Cort Nielsen en Laurens de Vreese beschikken de Kazachen niet over topfavorieten, maar wel over renners die op een goede dag kunnen verrassen. Het drietal zal het gezelschap krijgen van Hugo Houle, Truls Korsaeth, Dmitriy Gruzdev en Ruslan Tleubayev.

Een opvallende afwezige is wellicht Michael Valgren. De 26-jarige Deen is dit seizoen een van de revelaties van het voorseizoen, met winst in de Omloop het Nieuwsblad een een vierde stek in de Ronde van Vlaanderen. Hij richt zijn pijlen echter op de Amstel Gold Race (15 april), waar hij twee jaar geleden nog als tweede eindigde achter Enrico Gasparotto.

Selectie flag-kz Astana voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-ca Hugo Houle
flag-no Truls Korsaeth
flag-it Oscar Gatto
flag-dk Magnus Cort Nielsen
flag-be Laurens de Vreese
flag-kz Dmitriy Gruzdev
flag-kz Ruslan Tleubayev


Kittel maakt opwachting in Roubaix

Katusha-Alpecin neemt Marcel Kittel mee naar Parijs-Roubaix. De Duitse spurtbom reed een keer eerder de Hel van het Noorden. Dat was tijdens zijn eerste jaar als beroepsrenner, toen Kittel nog uitkwam voor Skil-Shimano. Hij kwam toen buiten tijd aan op de wielerbaan van Roubaix, in het gezelschap van onder meer Stuart O’Grady en Geraint Thomas. Aankomende zondag start de Zwitserse ploeg zonder aangewezen kopman. Tony Martin is op papier de grootste kanshebber.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-be Jenthe Biermans
flag-at Marco Haller
flag-de Marcel Kittel
flag-de Tony Martin
flag-de Nils Politt
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-de Rick Zabel


Soler opvallende naam bij Movistar

Movistar vestigt al haar hoop voor Parijs-Roubaix op Imanol Erviti. De Spanjaard eindigde twee jaar geleden nog als negende, als overlever van de vroege vlucht. Bij de Spaanse topploeg start ook Marc Soler. De ronderenner – vorige maand nog winnaar van Parijs-Nice – reed de helleklassieker nog nooit. Of het een teken aan de wand is met het oog op de komende Tour de France, is niet duidelijk. De Franse rittenkoers staat voorlopig nog niet op het programma van Soler.

Selectie flag-es Movistar voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-es Carlos Barbero
flag-pt Nuno Bico
flag-es Hector Carretero
flag-es Imanol Erviti
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es Marc Soler
flag-de Jasha Sütterlin


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties