Tom Boonen: “Terpstra torenhoge favoriet voor ‘Heilige Week'”

Door Luuk Zuijderwijk, maandag 26 maart 2018 om 10:06

Kan Terpstra op herhaling in Roubaix? - foto: Sirotti

Tom Boonen ziet zijn ex-ploeggenoot Niki Terpstra als grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Terpstra reed na zijn exploot in de E3 op ‘safety modus’, maar is mijn ogen de torenhoge favoriet voor de ‘Heilige Week'”, schrijft Boonen in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Boonen is onder de indruk van de prestaties van zijn voormalig werkgever. “Quick-Step kan met gerust gemoed naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toe”, stelt de Belg. “Ook al wonnen ze Gent-Wevelgem niet.” De ploeg van Patrick Lefevere staat na dit weekend al op negentien zeges, waarvan zes op Belgische bodem.

Dat Quick-Step Floors Gent-Wevelgem niet won, zat kopman Elia Viviani na afloop duidelijk dwars. Boonen snapt de reactie van de Italiaan wel. “Weten dat je de snelste van het pak bent, dat je in principe altijd moet winnen maar het door die paar seconden concentratieverlies tóch nog door je vingers laat glippen: het is ‘om je kas op te fretten'”, stelt Tornado Tom over de tweede plaats van Viviani achter Peter Sagan.

Ondanks de vele kritiek aan het adres van wereldkampioen Sagan ziet Boonen het anders. “Het is niet dat hij drie, vier weken na elkaar overal werd weggereden”, weerlegt Boonen de kritiek. “Meer dan momentopnames waren het niet.”

“Voor wie twijfelde aan de drievoudige wereldkampioen: dit is zijn antwoord. Hij hoeft zich verder geen zorgen te maken”, is de Belg duidelijk na de zege van Sagan in Gent-Wevelgem.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties