Ronde van Catalonië schrapt slotklim naar Vallter 2000 vanwege slecht weer

Door Koen Middendorp, dinsdag 20 maart 2018 om 20:23

foto: Sirotti

De Ronde van Catalonië zal morgen niet aankomen op de flanken van Vallter 2000. De organisatie heeft vanwege het slechte weer besloten om de Port d’Oix (6,7 km aan 5.8%), Port de Rocabruna (7,2 km aan 5,7%) en de slotklim naar Vallter 2000-Setcases (12 km aan 7.3%) uit het parcours te halen.

De regio Catalonië wordt net als andere gebieden geteisterd door ijzige weersomstandigheden. Voor morgen is de verwachting dat de gemiddelde temperatuur zal zakken tot maar liefst -11 graden Celsius. Hierop ziet de organisatie zich genoodzaakt om in te grijpen, en het routeschema op de schop te gooien.

Dit houdt in dat de renners na 153,2 kilometer zullen aankomen in het op 950 meter hoogte gelegen Camprodon. Onderweg ligt er met de Coll de Bracons (10,2 km aan 4.9%) nog één van de oorspronkelijke beklimmingen op het menu, waarna er vaart zal worden gemaakt naar de nieuw in het parcours gestoken Port de Collabós.

Na de top van deze klim volgen er nog 13,2 kilometer tot finishplaats Camprodon. De verwachting is echter niet dat het parcours zwaar genoeg is om voor een omwenteling te zorgen in het klassement.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties