Lars Boom zet een streep door klassieke voorjaar

Door Koen Middendorp, dinsdag 20 maart 2018 om 19:32

foto: Marcel Koch

Lars Boom zal de komende weken niet aan de start staan van zijn geliefde voorjaarsklassiekers. De Nederlander van LottoNL-Jumbo is nog altijd herstellende van een ingreep aan hartritmestoornissen. Dit laat hij weten in een door de ploeg geüploade video.

Boom laat weten dat het een pijnlijke beslissing is, maar wel een die gemaakt moest worden. “Ik wil niet weer rondrijden zoals vorig jaar, toen ik me moest uitwringen om het überhaupt bij te kunnen houden. Ik wil meedoen voor de winst; daarvoor rij ik dat soort wedstrijden. Het is kortom verstandig om meer tijd te nemen, om weer op mijn oude niveau terug te komen.”

“Ik merk dat mijn hart tijdens extreme inspanningen nog niet het maximale aantal slagen weet te halen. Dit komt omdat de Sinusknoop (groep cellen in het hart) door de operatie wat van slag is. De operatie is goed verlopen en het hartritme is weer in orde, maar ik kan nog niet mijn maximale vermogens rijden. Op dit moment lukt het niet om 600 of 700 watt te halen”, aldus Boom.

Boom kijkt met vertrouwen naar rest van het seizoen
Ondanks de fikse tegenslag, is Boom nog vol optimisme voor de rest van het seizoen. “Ik train op dit moment wél weer lekker. Het gaat ook steeds beter, en daar moet ik me dan ook aan vasthouden. Ik ga ervan uit dat ik weer terugkom op mijn oude niveau. De komende periode staan er nog mooie koersen op het programma, en hopelijk kan ik weer mooie wedstrijden winnen.”

Een van die koersen is de Tour de France, waar Boom in 2014 zijn moment de gloire beleefde met een ritzege in de kasseienrit naar Arenberg. De Brabander verwacht ook dit jaar aan de start te staan, en kijkt met meer dan een schuin oog naar de kasseienetappe naar Roubaix. “Als ik mijn niveau haal, dan hoor ik daar thuis. Ik kan van grote waarde zijn voor Dylan (Groenewegen) in de sprints, en zal als een van de favorieten aan de start staan van de kasseienrit.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties