Cofidis haalt niet-fitte Bouhanni uit Ronde van Catalonië

Door Nick Doup, dinsdag 20 maart 2018 om 11:37

foto: LaPresse

Nacer Bouhanni stapt vandaag niet op in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. De Franse sprinter van Cofidis is nog niet volledig hersteld van bronchitis, geeft zijn ploeg aan. Bouhanni werd daarom ook al uit Milaan-San Remo gehouden, al was dat volgens de coureur niet waar.

In de openingsrit eindigde Bouhanni als zevende in de massasprint. “De bronchitis heeft hem gedwongen af te stappen in Parijs-Nice en het heeft hem zichtbaar verzwakt, dat zagen we gisteren in zijn sprint”, aldus het communiqué van de ploeg. “Hij zal nu een periode van volledige rust nodig hebben om voor de volle 100% te herstellen, voordat hij de trainingen kan hervatten voor de volgende wedstrijden.”

Cofidis minder afhankelijk van Bouhanni
Sinds Cedric Vasseur manager is bij de ProContinentale ploeg zijn er veranderingen doorgebracht bij Cofidis. Vasseur wilde de ploeg minder afhankelijk maken van Bouhanni, die dit seizoen nog zonder zege is. Daarnaast werd het contract van vader Bouhanni, die zijn zoons (ook Rayane koerst in de ploeg) achterna reist, niet verlengd. De drie speerpunten van Nacer voor dit voorjaar waren Parijs-Nice, Milaan-San Remo en Catalonië. Alle drie de WorldTour-koersen zijn door ziekte dus in het water gevallen.

De drie overwinningen die Cofidis dit jaar boekte, staan op naam van Christophe Laporte. Laporte kreeg meer kansen in het voorjaar en greep die met beide handen. Ook Hugo Hofstetter laat zich de laatste weken gelden, met een derde plaats in Nokere Koerse en een tweede plek in de GP de Denain.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties