LottoNL-Jumbo: “We hebben gegokt en verloren”

Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018 om 19:23

foto: Sirotti

Jos van Emden was vandaag op een 24e plaats de beste renner van LottoNL-Jumbo in Milaan-San Remo. In een bericht op de website van de ploeg vertelt ploegleider Addy Engels dat hij teleurgesteld is over het resultaat, maar dat hij tevreden is over het team in de breedte: “We hebben gegokt en verloren.”

Daarmee doelt het team op de iets te late aanval van Enrico Battaglin op de Poggio en op het wachten van Van Emden op Danny van Poppel. Battaglin vertelt over zijn aanval:  “Na zevenhonderd meter plafoneerde ik en was het gedaan. Als ik direct op hem, Nibali, had gereageerd, had ik hem wellicht kunnen volgen.”

Van Emden wachtte op de Poggio even op Van Poppel, maar reed daarna door: “Danny had last op de Poggio. Hij kwam op een gaatje. Ik heb hem teruggebracht, maar hij kon me niet volgen. Toen heb ik mijn eigen plan getrokken. Ik dacht aan aanvallen, maar de deur werd dichtgegooid”

Van Poppel moest lossen, maar sluit uiteindelijk met een positief gevoel af: “Het was mooi. Ik heb vandaag vooral geleerd hoe je met je krachten moet omgaan. Hoe je ze moet doseren. Het ging niet slecht, maar op de Poggio kom ik gewoon nog net dat beetje extra te kort.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties