Gilbert voor Milaan-San Remo: “Verwacht eerder Kwiatkowski dan Sagan”

Door Koen Middendorp, vrijdag 16 maart 2018 om 16:07

foto: Marcel Koch

Philippe Gilbert kan bogen op een rijkgevulde carrière, maar een van de koersen die nog ontbreekt op zijn palmares is Milaan-San Remo. Aan de vooravond van La Primavera hoopt de 35-jarige Belg deze leegte op te vullen, maar hij beseft ook dat dit geen eenvoudige opgave zal worden. “Sommige wedstrijden zijn gemakkelijk te doorgronden, maar Milaan-San Remo blijft een onvoorspelbare koers”, aldus Phil in gesprek met Sporza.

De afgelopen weken gaat er een golf van ziekte door het peloton, waarbij ook Gilbert niet werd gespaard. De Belg is naar eigen zeggen echter volledig hersteld. “Vlak voor Tirreno-Adriatico werd ik ziek, net als veel andere renners. Gelukkig ben ik er tijdens de ronde doorgekomen. Ik voel me op dit moment rustig, want ik weet dat ik er alles aan heb gedaan om goed te zijn.”

Als Sporza aan Gilbert vraagt hoe hij de kansen van wereldkampioen Peter Sagan inschat, komt de Waal met een prikkelend antwoord. “Ik verwacht voor morgen eerder Michał Kwiatkowski. Hij was namelijk enorm sterk in de Volta ao Agarve en Tirreno-Adriatico. Uiteraard moet je met Sagan altijd rekening houden, maar Kwiatkowski zal nog meer vertrouwen hebben gekregen na zijn zege van vorig jaar.”

Gilbert terughoudend over koerstactiek Quick-Step Floors: “Sta er niet alleen voor”
Gilbert zal maar wat graag voor een eerste maal zegevieren op de Via Roma, maar zijn werkgever Quick-Step Floors heeft met sprinter Elia Viviani en springveer Julian Alaphilippe meerdere paarden om op te wedden. “Een ding is zeker: ik zal er zaterdag niet alleen voor staan. Het is door de onvoorspelbaarheid van de koers lastig om aan te geven wat het plan zal zijn”, houdt Gilbert zich op de vlakte.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties