‘Movistar stuurt Grote Drie naar Zwitserland, Soler kopman in Dauphiné’

Door Koen Middendorp, vrijdag 16 maart 2018 om 14:37

foto: Movistar

Diverse bronnen pakten aan het einde van vorig jaar uit met een opvallend bericht: het Spaanse Movistar zou het plan hebben opgevat om zijn kopmannen Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa naar de aankomende Ronde van Frankrijk te sturen.

Wat volgde was een periode van radiostilte, maar volgens het Catalaanse El Periódico heeft teammanager Eusebio Unzué besloten om de drie kemphanen in aanloop naar de Tour naar de Ronde van Zwitserland (9-17 juni) te sturen, waar ze voor het eerst gezamenlijk hun opwachting zullen maken.

Unzue verkiest de Zwitserse rittenkoers boven het Critérium du Dauphiné, die een week eerder op het programma staat. Dit vanwege het feit dat La Grande Boucle een week later van start zal gaan dan gebruikelijk, om zo min mogelijk overlapping te hebben met het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland (14 juni-15 juli). El Periódico meldt dat Unzue van mening is dat er teveel weken zitten tussen het einde van de Dauphiné op 10 juni en het begin van de Tour op 7 juli.

Movistar rekent op Soler in Critérium du Dauphiné 
Iemand die profiteert van het starten van de ‘Grote Drie’ in de Ronde van Zwitserland, is de afgelopen week veelgeroemde Marc Soler. De 24-jarige Catalaan – kersvers winnaar van Parijs-Nice – zal in het Critérium du Dauphiné worden uitgespeeld als kopman.

Voordat hij de honneurs mag waarnemen in de Franse rittenkoers, staan eerst nog de Ronde van Catalonië (19-25 maart), Parijs-Roubaix (8 april), de Amstel Gold Race (15 april), de Waalse Pijl (18 april), Luik-Bastenaken-Luik (22 april) en de Ronde van Romandië (24-29 april) op de planning. Na het Critérium du Dauphiné zal Soler toewerken naar de Vuelta a España.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties