Zwangere ‘Lizzie’ Deignan keert in 2019 terug in het peloton

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 om 16:36

foto: Boels-Dolmans

Elizabeth Deignan heeft vandaag haar zwangerschap aangekondigd. De wielrenster van Boels-Dolmans en haar echtgenoot en Sky-renner Philip Deignan verwachten in september hun eerste kindje. Om die reden heeft Lizzie – meisjesnaam Armitstead – een streep gezet onder het huidige wielerseizoen.

De wereldkampioene op de weg van 2015 wil volgend jaar terugkeren in het vrouwenpeloton, met het wereldkampioenschap wielrennen in Yorkshire in 2019 en de Olympische Spelen in 2020 als hoofddoelen. “Er zijn talloze vrouwen die me inspireren en laten zien hoe succesvol en haalbaar deze uitdaging is”, aldus Deignan. “Mijn droom om voor thuispubliek wereldkampioene te worden in Yorkshire is er nog steeds, ik heb nu gewoon meer mensen om de reis mee te delen.”

Deignan: “Dank aan iedereen die in mij heeft geloofd, mijn man, familie en vrienden die me allemaal steunen. Ik blijf verbonden aan het Boels-Dolmans Cycling Team, dat de katalysator is geweest voor mijn succes in de afgelopen jaren. Ik hoop mijn carrière in 2020 af te kunnen sluiten met een hoogtepunt, op de Olympische Spelen in Tokio. Kom maar op!”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties