‘Rondes van Abu Dhabi en Dubai in 2019 samengevoegd tot UAE Tour’

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 om 15:54

foto: LaPresse

De Abu Dhabi Tour en de Dubai Tour worden in 2019 samengevoegd tot de nieuwe UAE Tour. Dat melden media uit de Verenigde Arabische Emiraten. De nieuwe rittenkoers, die de WorldTour-status van de Abu Dhabi Tour behoudt, moet bestaan uit zeven etappes en daarmee van grotere betekenis worden op de wielerkalender.

“Het wordt tijd dat we het succes van beide rondes naar een hoger niveau tillen”, aldus secretaris-generaal Aref Al Awani van het Abu Dhabi Sports Council, die met zijn collega Saeed Hareb uit Dubai vandaag een overeenkomst tekende. “De intenties van de Emiraten zijn altijd geweest om een gezamenlijke passie te hebben.”

Het parcours van de nieuwe zevendaagse rittenkoers moet door alle zeven Emiraten gaan, aldus Al Awani. “Dit is onze doelstelling en we hopen dat alle Emiraten hieraan deelnemen. “De afstanden zullen verschillen van rit tot rit, maar in de zeven Emiraten hebben we meer plaatsen om te ontdekken.”

Datum
Al Awani en Hareb hebben inmiddels de UCI benaderd over de naamsverandering en de goedkeuring voor de zeven ritten. “Het enige dat ter discussie staat is wanneer je de koers het best kan laten plaatsvinden. We willen in februari blijven net als de rondes van Abu Dhabi en Dubai. Maar de UCI beslist.”

Morgen is de laatste dag waarop zij hun papieren kunnen overhandigen aan de UCI. Hoe de nieuwe rittenkoers eruitziet, wat het nieuwe logo wordt en de koersdata worden op een later moment bekendgemaakt. Maar de doelstelling is duidelijk: “We willen één van de beste koersen op de WorldTour-kalender worden.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties