Sergeant over Benoot: “We hebben geduld gehad en dat betaalt nu uit”

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 12:24

Benoot mocht na afloop van Tirreno-Adriatico de witte jongerentrui mee naar huis nemen - foto: LaPresse/Spada

Tiesj Benoot kende twee weken geleden met de overwinning in Strade Bianche zijn definitieve doorbraak als klassiekercoureur. Een vierde plek in het eindklassement van Tirreno-Adriatico toont dat hij tevens over klimmersbenen beschikt. Volgens ploegmanager Marc Sergeant is het het resultaat van geduld, vertelt hij aan Sporza.

Na een vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen in 2015 werd Benoot een grote toekomst in het klassieke werk toegedicht, maar lang wist hij dat niet te bevestigen. “Die vijfde plaats was misschien een beetje een vergiftigd geschenk. Iedereen dacht dat we een nieuwe kampioen hadden, maar zulke talenten moet je ook tijd geven. We hebben er geduld mee gehad en daar worden we voor beloond”, legt Sergeant uit.

De manager van Lotto-Soudal is razend enthousiast over zijn pupillen Tim Wellens en Benoot. “Tim en Tiesj hebben deze winter een hele grote stap gezet. Tiesj heeft vorig jaar de Tour gereden en heeft daar meer weerbaarheid door gekregen. Dat vertaalt zich in deze uitslagen”, vertelt hij.

Milaan-San Remo
Dat Benoot zo goed presteert betekent niet dat ze zijn programma gaan omgooien. Hij zal, zoals voor de start van het seizoen al gepland, dus niet starten in Milaan-San Remo. “Tiesj is goed en heeft een speciaal programma mogen afwerken. Hij wil meegaan tot Luik-Bastenaken-Luik en dan moet je dat schema aanhouden. Dan mag je er niet zomaar ineens een koers van 300 kilometer bovenop gooien”, stelt Sergeant.

Voorlopig blijft de Belg het klimmen en de klassieke koersen combineren maar hij richt zijn blik nu weer op Vlaanderen. “Tiesj zal nu tien dagen niet koersen en ik denk dat dat verstandiger is dan San Remo er bij te nemen. De E3 Harelbeke wordt zijn volgende koers. We hebben er goed over nagedacht en hebben met de trainers bekeken welke koersen hij wel en niet zou rijden, ook al is het pijnlijk om er soms eentje te schrappen. Maar er moet voldoende rust zijn tussen de koersen.”

Door zijn goede resultaten in Italië is Benoot flink gestegen in de individuele WorldTour-Ranking, hij staat ondertussen op een tweede plek op de ranglijst, achter Daryl Impey.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties