Impey blijft WorldTour-ranking aanvoeren, Benoot stijgt naar tweede plek

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 11:57

foto: Sirotti (archief)

Na Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico blijft Daryl Impey de WorldTour-ranking aanvoeren. De Zuid-Afrikaan heeft een riante voorsprong op Tiesj Benoot, die door zijn sterke optreden in Tirreno-Adriatico flink stijgt op de ranglijst, naar de tweede plek.

Marc Soler is ook flink gestegen door zijn eindoverwinning in Parijs-Nice, hij staat met 41 punten minder dan Benoot op de derde plek. Michal Kwiatkowski stijgt door zijn eindzege in de Italiaanse rittenkoers maar liefst 141 plekken naar de vierde plaats. Caruso is een andere coureur die flink klimt in het klassement, hij gaat van plaats 183 naar de negende plek.

In het ploegenklassement heeft Mitchelton-Scott de leiding weer overgenomen van Quick-Step Floors, mede door de dagoverwinningen van de gebroeders Yates in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Team Sky staat op de tweede plek, voor BMC. LottoNL-Jumbo moet het voorlopig met een twaalfde plek doen.

Italië voert de ranglijst voor landen van de World-Ranking aan. België volgt hen op de hielen met een verschil van minder dan 200 punten. Frankrijk bezet het laagste treetje van het landenklassement op dit moment. Nederland staat op de vijfde plaats, achter Spanje.

Individuele ranking UCI WorldTour
Teamranking UCI WorldTour
Landenranking UCI


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties