Alaphilippe, Gilbert en Viviani voeren Quick-Step Floors aan in Milaan-San Remo

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 11:32

Gilbert en Alaphilippe aan de start van Milaan-San Remo 2017 - foto: Sirotti

Quick-Step Floors heeft op haar website de selectie voor Milaan-San Remo bekend gemaakt. Zoals verwacht trekt de ploeg met een bijzonder sterk team naar het eerste monument. Met Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert en Elia Viviani heeft de ploeg verschillende kanshebbers op de zege.

Voor Gilbert zal het zijn 45ste deelname aan een monument ooit zijn. Hij hoopt La Primavera op zijn naam te schrijven dit jaar. Dan ontbreekt van de vijf monumenten alleen Parijs-Roubaix nog op zijn palmares. “Het is altijd ingewikkeld om deze wedstrijd te begrijpen en te voorspellen wat er gaat gebeuren. Eén ding is zeker en dat is dat we met een sterk team en verschillende troefkaarten starten. Het is een van de grootste klassiekers van het jaar en we zijn er klaar voor, ondanks het ontbreken van Fernando (Gaviria, red.)”, vertelt hij.

Binnen de ploeg is hij echter niet de enige kanshebber. Vorig jaar toonde Alaphilippe zich in de sprintersklassieker al sterk met een derde plaats na een late ontsnapping op de Poggio. Mocht het peloton op een sprint afstevenen dan zal de ploeg alles in dienst stellen om Viviani naar de overwinning te loodsen. Tim Declercq, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze en Fabio Sabatini zullen de drie kopmannen bijstaan in hun jacht op de overwinning.

Selectie Quick-Step Floors voor Milaan-San Remo
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Iljo Keisse
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-it Fabio Sabatini
flag-it Elia Viviani


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties