Van Avermaet: “Ik sta waar ik moet zijn”

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 14:24
Greg Van Avermaet

foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari (archief)

Greg Van Avermaet wist nog weinig potten te breken dit jaar, een etappezege in de Ronde van Oman is zijn beste resultaat. Ook in Tirreno-Adriatico reed de Flandrien een overwegend onzichtbare koers. Tegenover Het Laatste Nieuws vertelt hij dat het met de vorm echter prima zit.

De Olympisch kampioen had de derde en vijfde etappe omcirkeld in zijn agenda, maar beide dagen finishte hij als achttiende. “Op die parcours zoals op weg naar Trevi of Filotrrano, die me normaal goed zouden moeten liggen, was het net altijd iets te zwaar. De klimmers zijn in de Tirreno wel vaker in het voordeel. Zo was het dit jaar weer”, vertelt hij.

Peter Sagan
Desalniettemin maakt de coureur van BMC zich om zijn vorm nog geen zorgen. “Het gevoel is ongeveer dat van vorig jaar. Ik kijk nu wel uit naar de klassiekers. Vorig jaar was na de Tirreno ook de vraag hoe ik Sagan zou kloppen. Ik heb hem toch geklopt. In de klassiekers gaat het altijd anders dan in een rittenwedstrijd. Ik sta waar ik moet zijn. Nu afwachten wat eruit komt”, legt hij uit.

Zaterdag start hij in Milaan-San Remo. Daar hoopt hij zijn beste resultaat, een vijfde plek in 2016, te verbeteren. “Dat is altijd een moeilijke wedstrijd, die meestal tegenvalt voor mij. Ik hoop dat nu een keer om te draaien, zodat het meezit. Dan begint het pas echt in de E3 (Harelbeke, red.). En dan zijn er maar een paar kansen om te winnen”, sluit hij af.

Van Avermaet is de kopman van de ervaren BMC-selectie, waarvan ook Simon Gerrans deel uitmaakt – in 2012 zelf winnaar van La Primavera. “Ik denk dat het een van de sterkste teams is die we ooit rond Greg hebben gehad en we moeten onze kaarten op de juiste manier spelen zaterdag”, aldus ploegleider Maximilian Sciandri.

Selectie BMC voor Milaan-San Remo
flag-be Greg Van Avermaet
flag-it Alberto Bettiol
flag-it Damiano Caruso
flag-lu Jempy Drucker
flag-au Simon Gerrans
flag-be Jürgen Roelandts
flag-ch Michael Schär


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties