Gent aast op WK 2021

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 10:26

Peter Sagan was Alexander Kristoff nipt te snel af tijdens het voorbije WK in Bergen - foto: Sirotti (archief)

Terwijl het klassiekerseizoen volop in gang is kijken ze in Vlaanderen ook al ver vooruit. De regio wil het WK op de weg in 2021 organiseren. Naast Antwerpen en Oudenaarde meldt Gent zich nu als derde gegadigde om de koers te organiseren.

De Gentse schepen (wethouder, red.) van sport Resul Tapmaz maakte het nieuws bekend na een vraag van een gemeenteraadslid. “Gent zou een mooie gaststad kunnen zijn. We kunnen immers bogen op een rijke wielertraditie. In Gent staat de wieg van heel wat klassiekers: de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Omloop Het Nieuwsblad. We mochten al 3 keer de Tour verwelkomen en in 2019 zijn we gaststad voor de organisatie van het BK wielrennen. Het WK zou een bijzonder mooie aanvulling zijn op dit palmares”, legt hij uit in een officiële reactie.

Parcours door de Ardennen
In een eerder stadium toonde Antwerpen en Oudenaarde al interesse om de koers te organiseren. De stad Gent denkt echter een mooi parcours te kunnen bieden. “Wij denken dat Gent qua parcours mooie kaarten op tafel kan leggen. Een grote lus door de Vlaamse Ardennen, gevolgd door een aantal rondjes op een gesloten parcours in Gent bijvoorbeeld. De grote uitdaging is om een parcours te vinden dat voldoende attractief is en waarbij de impact op het maatschappelijk leven niet te groot is. Een WK omhelst immers een volledige week en dat tijdens de drukke maand september.”

Vlaanderen moet in juni haar dossier inleveren bij de UCI, in september wordt daar dan een beslissing genomen. In 2002 vond het WK voor het laatst plaats in België, toen wist Mario Cipollini de regenboogtrui te veroveren.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties