Sagan: “Ik zou niet blij zijn als ik Milaan-San Remo win zoals Kwiatkowski”

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 09:38

foto: Sirotti (archief)

Met Milaan-San Remo staat voor Peter Sagan komend weekend een belangrijke afspraak op de agenda. Vorig jaar wist Michal Kwiatkowski hem nipt te verslaan in de sprint. Waar de Slowaak liever op het hoogste treetje staat, vertelt hij aan Sporza niet te willen winnen zoals Kwiatkowski dat vorig jaar deed.

Op de Poggio lanceerde Sagan vorig jaar zijn beslissende aanval. Kwiatkowski en Julian Alaphilippe waren de enige renners die konden volgen maar de drievoudig wereldkampioen deed het meeste werk om te zorgen dat ze het peloton voorbleven. Met een machtige sprint leek hij de zege op te eisen maar op de streep kwam de Pool nog net voorbij. “Ik was veel te genereus vorig jaar. Ik heb nog wel enkele pintjes te goed van Kwiatkowski, dat is zeker”, erkent Sagan.

Desalniettemin kijkt hij niet met spijt terug op zijn tactiek vorig jaar. “Ik kies ervoor om onderweg een show op te voeren voor de mensen. Het maakt me dan niet uit als ik de wedstrijd uiteindelijk win of verlies. Zo ben ik nu eenmaal. Als je ziet hoe Kwiatkowski vorig jaar won… Als ik op die manier zou winnen, zou ik niet blij zijn met mijn prestatie”, stelt hij.

Kwiatkowski: “Ik weet hoe het is om in de regenboogtrui te koersen”
Kwiatkowski snapt dat Sagan baalt maar zou ook zo weer de zelfde tactiek hanteren. “Toen ze in 2016 achter me aan reden op de Poggio, klaagde er niemand over de jongens die met de hele ploeg op mij joegen. Ik weet hoe het is om in de regenboogtrui te koersen. Peter weet dat ook. Veel jongens zetten hem onder druk, ik zat ook heel vaak in die situatie als wereldkampioen. Soms moet je niet de sterkste, maar wel de slimste zijn om koersen te winnen”, legt hij uit.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties