Kwiatkowski na Tirreno-eindzege: “Blik nu al op Milaan-San Remo”

Door Koen Middendorp, dinsdag 13 maart 2018 om 18:20

foto: Sirotti

Michał Kwiatkowski is dit seizoen uit de startblokken geschoten. Na zijn eerdere eindzege in de Volta ao Algarve, wist hij met een sterke tijdrit in de straten van San Benedetto del Tronto de blauwe leiderstrui op te eisen in Tirreno-Adriatico. Na afloop was de Pool dan ook zeer content. “Toch is mijn blik alweer gericht op Milaan-San Remo”, waarschuwt Kwiat de concurrentie.

Ondanks het feit dat de oud-wereldkampioen voor de afsluitende tijdrit over goede benen beschikte, bezorgden de regenachtige omstandigheden Kwiatkowski nog enkele grijze haren. “Tijdens mijn warming-up begon het te regenen, wat voor nervositeit zorgde. In dergelijke omstandigheden kan alles gebeuren. Gelukkig beschikte ik over goede benen. Ik ben ontzettend blij, want het is tot nu toe mijn grootste overwinning in een rittenkoers.”

Ondanks het kersverse succes kijkt de allrounder al weer met een schuin oog naar Milaan-San Remo, de koers waar hij als titelverdediger aan de start zal staan. “De motivatie om mijn titel te verlengen is nu alleen nog maar groter geworden. Ik zal de komende drie dagen thuis aan mijn herstel werken. Ik hoop dat ik zaterdag weer voor de winst kan strijden.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties