Peter Sagan: “Ik geef niets om overwinningen, de show is belangrijker”

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 om 19:39
Peter Sagan

Foto LaPresse/Fabio Ferrari

Voor de tweede dag op rij moest Peter Sagan vandaag genoegen nemen met een tweede plek. Zijn uitslag was echter niet het meest opzienbarende van de dag. De Slowaak maakte indruk met zijn stuurmanskunst en zijn manier van rijden in de finale. Na het ternauwernood ontwijken van de valpartij van Fernando Gaviria, begon hij aan een indrukwekkende inhaalrace die hem uiteindelijk nog bijna de overwinning opleverde.

Bijna lag hij op zeven kilometer voor het einde tegen de grond. “Ik zat op het wiel van Gaviria toen hij ten val kwam. Ik begon te remmen, waarna renners achterop mij kwamen en mijn achterwiel brak,” citeert Cyclingnews de regerend wereldkampioen. “Ik kwam terug in het peloton, maar mijn wiel raakte het frame. Het was onmogelijk om verder te gaan Ik probeerde met Bodnar van wiel te wisselen, maar op hetzelfde moment kwam de auto en wisselde ik van fiets”, aldus Sagan.

“Ik probeerde terug te keren in de groep, maar het was haast onmogelijk. Ik passeerde meerdere wagens en er waren veel groepjes. Ik keerde terug, maar was helemaal leeg. Ik probeerde nog te herstellen en eindigde als tweede met een erg klein verschil. Het voelde goed wanneer ik vooraan kwam te zitten, maar je voelt het na vier kilometer wel in je benen”, geeft hij aan.

Hij berust in het resultaat. “Soms kan ik dingen doen, soms niet”, aldus Sagan. “Vandaag had ik zowel pech als geluk op hetzelfde moment. Het zou beter zijn wanneer ik eerste was geworden, maar ik hoef niet alles te hebben”, geeft hij aan. “Wanneer de supporters dat waarderen, ben ik blij dat ik dat voor ze kan doen. Ik geef niets om overwinningen, de show is belangrijker”, aldus Sagan. “Ik ben blij met mijn prestatie, hoewel het een tweede plek is. Ik ben blij dat ik niet ben gevallen en gezond ben. Dat is het belangrijkste.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties