Kittel klopt Sagan in Tirreno-Adriatico

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 om 16:23

foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari

Marcel Kittel heeft de zesde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. In de Adriatische kustplaats Fano won hij na een rit van 153 kilometer de massasprint. Peter Sagan eindigde op een tweede plaats, voor Maximiliano Richeze.

Vier vroege vluchters
De laatste rit in lijn werd gekleurd door een vlucht van vier renners. Direct bij de eerste aanvalspoging ontsnapten de Italiaan Jacopo Mosca (Wilier Triestina – Selle Italia), de Duitser Marcus Burghardt (BORA-hansgrohe), de Rus Artem Nych (Gazprom-RusVelo) en de Let Krists Neilands (Israel Cycling Academy). De vijf reden een voorsprong van drie minuten bij elkaar.

Sterke solo Burghardt
Tijdens de beklimming naar Ostra ging Burghardt er alleen vandoor. Hij zette er goed de vaart in en wist zijn voorsprong op het peloton te vergroten tot vier minuten. De Duitser sneed als eerste de lokale omloop aan, waarmee hij en passant drie bonificatieseconden verzamelde. Omdat zijn voormalige medevluchters inmiddels waren ingelopen mocht het peloton de overige seconden verdelen. Greg Van Avermaet en Patrick Bevin voorkwamen namens BMC dat leider Kwiatkowski verder uitliep.

Tijdens de slotfase verdween de voorsprong van Burghardt als sneeuw voor de zon. Op 19 kilometer van de aankomst werd hij bedankt voor bewezen diensten en ingerekend door het peloton.

Val Gaviria
Op zeven kilometer van het einde ontstond een grote valpartij, toen Fernando Gaviria het achterwiel van ploeggenoot Richeze aantikte. De Colombiaanse sprinter kon met de nodige kleerscheuren zijn weg vervolgen, maar zou niet meesprinten om de overwinning. Later bleek dat hij een gebroken hand aan zijn val overhield. Sagan ontweek ternauwernood een val en maakte in de slotkilometers een opmars richting de kop van de wedstrijd.

Nummer twee voor Kittel
Een uitgedund peloton zou gaan sprinten om de dagzege. Quick-Step formeerde een treintje in dienst van Richeze. De Argentijn ging als eerste aan, maar Kittel wist langszij te komen. Sagan kwam er nog bijna naast, maar Kittel drukte zijn wiel als eerste over de finish. De Duitser boekt daarmee zijn tweede zege in deze Tirreno.

Michal Kwiatkowski gaat met drie seconden voorsprong als leider de slotdag in. Morgen staat de traditionele slottijdrit in San Benedetto del Tronto op het programma.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties