Kittel, Teuns, Moreno, Van Gorkom

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Marcel Kittel, Dylan Teuns, Dani Moreno en Jelle van Gorkom.

Kittel beslist na Tirreno over deelname Milaan-San Remo

Marcel Kittel heeft nog niet besloten of hij aanstaande zaterdag zal debuteren in Milaan-San Remo. Pas na afloop van Tirreno-Adriatico hakt hij de knoop door, zo liet hij vandaag weten na afloop van de etappe. “Wanneer ik ga, dan probeer ik om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Ik heb de wedstrijd nog nooit gereden en ik heb er altijd van gedroomd om daar te starten. Maar op dit moment heb ik geen verwachtingen van Milaan-San Remo.” De Duitser boekte vandaag zijn tweede ritzege in de Tirreno. “Het was vandaag een erg zware rit. In het begin ging het veel op en neer. Ik denk dat we heel wat hoogtemeters hebben overwonnen. Daarnaast regende het en was het koud”, kijkt hij terug. “Ik ben erg blij dat mijn ploeggenoten de wedstrijd zo goed hebben gecontroleerd.”


Dylan Teuns blijft na zesde plaats Parijs-Nice ambitieus

Voor Dylan Teuns is Parijs-Nice anders verlopen dan hij van te voren moet hebben verwacht. Met het vroege uitvallen van kopman Tejay van Garderen werd de jonge Belg ineens de aangewezen kopman bij BMC. “Ik kwam naar hier om Tejay van Garderen te helpen, maar na zijn val werd ik kopman en dat is toch een andere manier van koersen”, vertelt Teuns na afloop aan Sporza.

Ondanks een knappe zesde plek in het eindklassement, is de Belg niet geheel tevreden na afloop. “Dat is allemaal mooi, maar het is niet hetzelfde als winnen. Ik beklaag me echt mijn tweede plaats in de etappe van zaterdag”, aldus een zelfkritische Teuns. “Ik moet bouwen op dit resultaat. De etappe van zaterdag was de enige buiten mijn comfortzone en daar scoorde ik het beste. Hier moet ik dus vertrouwen uit putten voor de toekomst.”


Dani Moreno botst met verkeersbord in Tirreno-Adriatico

EF Education First-Drapac-renner Dani Moreno heeft in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico de finish niet gehaald door een botsing met een verkeersbord. In onderstaand filmpje is te zien hoe een afdalend peloton op hoge snelheid langs het bordje raast. Helaas voor de Spanjaard kon hij het object niet meer ontwijken. De verwondingen van Moreno vallen mee. Zijn ploeg meldt dat de Spanjaard zijn AC-gewricht heeft gekneusd.


Jelle van Gorkom naar revalidatiecentrum

Jelle van Gorkom is vandaag verhuisd van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen naar een revalidatiecentrum in Arnhem. Dat meldt de KNWU. De BMX’er was in januari betrokken bij een zwaar trainingsongeval, waarna hij enkele weken in coma lag. Inmiddels is hij aan de beterende hand. Hij eet inmiddels zelfstandig, zijn spraak verbetert en hij heeft inmiddels zijn eerste stappen gezet. Er wacht hem nu een revalidatieperiode van minimaal 10 tot 12 maanden, waarbij de mate van herstel onbekend blijft.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties