Sebastian Langeveld voorstander nog kleiner peloton

Door Luuk Zuijderwijk, maandag 12 maart 2018 om 09:46

foto: Sirotti

Sebastian Langeveld is content met de kleinere ploegen in het peloton. Volgens de renner van EF Education First-Drapac komt het vooral de spanning in de koers ten goede.  “Hoe minder renners, hoe moeilijker de koers te controleren is”, zegt Langeveld na afloop van Parijs-Nice tegenover de NOS.

Sinds het begin van dit jaar is er de nieuwe UCI-regel dat ploegen niet meer met acht, maar met zeven renners mogen starten. Deze regel is in het leven geroepen om de veiligheid van het peloton te verbeteren. Volgens Langeveld is dit effect direct merkbaar. “Het komt natuurlijk ook de veiligheid ten goede. Zeker als je met zeven man per se bij elkaar wilt blijven rijden”, constateert de Leidenaar.

Naast de verbeterde veiligheid komt er volgens Langeveld ook een nieuwe ploegentactiek bij kijken. “In het peloton merk je dat de ploegen meer moeten nadenken over hoe ze hun manschappen neerzetten”, stelt de 33-jarige Langeveld. Qua tactiek ziet Langeveld het graag nog wel wat ingewikkelder worden. “Van mij mag het naar zes man”, aldus de renner van EF Education First-Drapac.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties