Simon Yates: “Die eindoverwinning komt steeds dichterbij”

Door Luuk Zuijderwijk, maandag 12 maart 2018 om 09:12
Simon Yates

Simon Yates wint de etappe van zaterdag in Parijs-NIce - foto: ASO/A. Broadway

Na zijn overwinning op zaterdag, stond Simon Yates zondag uiteindelijk toch nog met lege handen. De Brit kwam vier seconden te kort om de leiderstrui in Parijs-Nice te kunnen behouden. Deze ging naar de Spanjaard Marc Soler, die een indrukwekkende aanval tot aan de finish wist vol te houden en genoeg overhield om de trui over te nemen van Yates.

Al vroeg in de slotetappe ontstond er een elitegroep met hierin drie renners van Mitchelton-Scott: Roman Kreuziger, Christopher Juul-Jensen en Yates zelf. Niet veel later sloot ook Matteo Trentin nog aan. “Het was zo’n dag dat het vanaf het begin al heel hard ging, maar het team heeft een hele goede prestatie geleverd”, stelt Yates na afloop op de website van de ploeg. “We hebben gedaan wat we konden.”

Dat er aanvallen op zijn leiderstrui zouden komen, was van tevoren te voorspellen, maar voor Yates en zijn ploeg was het van belang niet overal direct op te reageren. “Toen Soler in de aanval ging was er nog een hele lange weg af te leggen, en bovendien waren er nog andere concurrenten om op te letten”, aldus Yates. “Je kunt niet iedere aanval pareren, dus soms moet je wat risico nemen.”

Ondanks zijn nipte verlies is  de Brit wel optimistisch voor de toekomst. “Ik won gisteren (zaterdag, red.) de etappe en ik kom steeds dichterbij het winnen van een eindklassement”, zei de jonge Brit na afloop. “Ik verloor vorig jaar de Ronde van Romandië met zo’n 20-30 seconden en nu verlies ik met vier seconden verschil. Ik kom steeds dichterbij, hopelijk kan ik mezelf blijven verbeteren en hard blijven werken zodat ik ooit die eindzege kan pakken.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties