Oomen na teleurstellende slotrit: “Had een slechte start”

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 19:53

foto: Sirotti (archief)

Sam Oomen is er vandaag niet in geslaagd om op de slotdag van Parijs-Nice een plek bij de beste tien te veroveren. De 22-jarige Brabander van Sunweb begon als elfde aan de slotrit, maar sluit de Franse rittenkoers uiteindelijk af op een dertiende plek.

Sunweb kende een week met ups- en downs. “Met Phil (Bauhaus) hebben we voordat hij de wedstrijd verliet, kunnen oefenen op de sprint. Maar hij viel uit en Edward (Theuns) was niet in vorm”, kijkt ploegleider Morten Bennekou terug op de site van Sunweb. “Mike (Teunissen) pakte zijn kansen en zorgde voor enkele mooie resultaten. In de laatste bergritten deden we wat we konden om Sam bij te staan. Uiteindelijk heeft dat een respectabele dertiende plek in het algemeen klassement opgeleverd.”

“Ik kende vandaag een slechte start”, kijkt Oomen terug. “Samen met Louis Vervaeke moest ik al snel een groep van twintig renners achtervolgen. Uiteindelijk maakten we de oversteek. Tijdens de laatste beklimming was ik gewoon leeg en kon ik niet veel meer. Het is jammer dat ik hier geen top tien kan rijden. Maar gezien het niveau en de voorbereiding die ik heb gehad, kan ik wel redelijk tevreden zijn met de laatste paar dagen.”

 

 

 


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties