Gemengde gevoelens LottoNL-Jumbo na Parijs-Nice

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 19:15

foto: Marcel Koch (archief)

LottoNL-Jumbo kijkt met gemengde gevoelens terug op Parijs-Nice. Timo Roosen en Paul Martens grepen tijdens de 110 kilometer lange slotrit met start en aankomst in Nice vroegtijdig in de remmen, waardoor Robert Gesink als enige de finish haalde.

In de slotrit speelden de renners van de ploeg geen rol van betekenis. “De grote mannen openden de strijd al vrij vroeg in de etappe en het tempo lag hoog vanaf het begin”, kijkt ploegleider Frans Maassen terug. “Robert kon dat tempo niet volgen. De wedstrijd is vervolgens gelopen en dan is het zaak om heelhuids aan de finish te komen”, legt hij uit.

De Koers naar de Zon begon nochtans goed voor de geel-zwarte formatie. “Uiteindelijk winnen vijf ploegen hier een etappe en wij zijn er een van. Er was eigenlijk maar één echte sprintersetappe en die werd gewonnen door Dylan. Daar zijn we blij mee.” De ploeg zag vervolgens Lars Boom, Dylan Groenewegen, Amund Grøndahl Jansen en Tom Leezer afhaken. “De rest van de week werden we geteisterd door ziekte, waardoor we al snel met drie renners overbleven. We hebben gehoopt op Robert, maar we weten dat die minder goed gedijt onder zulke barre weersomstandigheden”, stelt Maassen vast.

Gesink eindigde als 38e in het eindklassement, op 38 minuten en 35 seconden van eindwinnaar Soler. In de officiële eindrangschikking is ook Martens (54e) opgenomen.

Tirreno-Adriatico
In Tirreno-Adriatico heeft LottoNL-Jumbo met George Bennett nog een renner die bij de beste tien geklasseerd staat. De Nieuw-Zeelander verloor op de slotklim nog enkele tellen, waardoor hij zakt van de zevende naar de negende plaats. “George zat waar hij hoort te zitten”, aldus ploegleider Addy Engels. “De tijdrit gaat dinsdag doorslaggevend zijn voor het klassement. Morgen is er een kans op een sprint en gaan we het weer proberen met Danny van Poppel”, kondigt hij aan.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties