Marc Soler: “Dit had ik niet verwacht”

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 18:32
Marc Soler

foto: ASO

Met Marc Soler als eindwinnaar kende Parijs-Nice vandaag een verrassende ontknoping. De 24-jarige Spanjaard begon als zesde aan de slotrit, maar profiteerde optimaal van de Spaanse machtsgreep in de straten rond Nice. Hij boekte hierdoor zijn grootste zege uit zijn nog jonge carrière.

“Ik kan het nog niet geloven”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Movistar. “Ik had niet verwacht dat ik deze had kunnen pakken. Zeker niet nadat ik zaterdag tijd verloren had. Maar we zijn weer op nul begonnen, hebben met de ploeg een goede strategie bedacht en hebben ervoor gekozen om van ver aan te vallen. We hadden verwacht dat er weer een grote kopgroep zou komen zoals in de slotrit vorig jaar, maar dat gebeurde niet. Ik ging aan op de klim die ik vooraf uitgekozen had om aan te vallen. Daarna was het volle bak tot aan de finish”, kijkt hij terug.

Soler probeert met beide benen op de grond te blijven staan. “Dit is de eerste keer dat ik een WorldTour-wedstrijd win en het voelt als een droom die uitkomt. Het is geweldig om samen met al die grote namen op de erelijst van deze prestigieuze wedstrijd te staan. Vanaf nu moeten we het stap voor stap bekijken. Het is niet zo dat je na een dergelijke overwinning dingen moet veranderen”, geeft hij aan. “Ik voel mij ieder jaar sterker worden. Ik raak gewend aan de snelheid in het profpeloton”, stelt hij vast.

De volgende wedstrijd zal hij zich weer schikken in een dienende rol. “Mijn thuiskoers de Volta a Catalunya wordt mijn volgende wedstrijd. Ik zal daar in dienst rijden van Alejandro (Valverde, red.) en Nairo (Quintana, red.).”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties