Wilco Kelderman breekt sleutelbeen

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 17:38

foto: Sirotti

Wilco Kelderman heeft vandaag tijdens de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico zijn rechter sleutelbeen gebroken. Dat meldt zijn ploeg Sunweb.

Kelderman begon als derde renner in het algemeen klassement aan de rit, maar kende een onfortuinlijke dag. Hij kwam tot tweemaal toe ten val, waardoor hij zijn klassement in rook op zag gaan. Kelderman reed de rit wel uit en eindigde als voorlaatste op meer dan twintig minuten van ritwinnaar Yates.

Hij zal in Nederland geopereerd worden. “Omdat er al een plaat in zat vanwege een oudere breuk, wordt de blessure complexer”, legt ploegdokter Chris Jansen uit. Kelderman is teleurgesteld. “Ik voelde mij erg sterk en stond er goed voor in het algemeen klassement. Net als vorig jaar zal ik de komende periode moeten missen.”

Sunweb kent geen gelukkige Tirreno. “De pech komt allemaal tegelijk”, stelt ploegleider Marc Reef vast. “Eerst werd Søren ziek, daarna brak Simon zijn sleutelbeen en Tom moest gisteren opgeven. De val van Wilco gebeurde op de lokale omloop in de afdaling. We focussen ons nu op de individuele tijdrit, waar we met Chad, Nikias en Lennaard hopen een goede tijdrit af te leveren.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties