Marc Soler wint Parijs-Nice na zenuwslopend secondenspel

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 om 15:04
Parijs-Nice 2018

Marc Soler heeft Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Movistar reed op de slotdag de Brit Simon Yates uit de leiderstrui. De ritzege ging naar zijn landgenoot David De La Cruz.

Explosieve start
De regenachtige slotrit kende direct vanuit de start het nodige vuurwerk. Op de flanken van de Côte de Levens gingen onder meer David De la Cruz, Jakob Fuglsang en Omar Fraile ervandoor. Deze vluchtpoging was geen lang leven beschoren, maar zorgde er wel voor dat het peloton uit elkaar spatte. Thomas De Gendt verzamelde onderweg voldoende punten om zich te verzekeren van de overwinning in het bergklassement.

Tijdens de beklimming van de Col de Calaïson gingen Julian Alaphilippe en Fraile op avontuur. Op de Côte de Peille moest de Fransman afhaken, waarna Fraile solo verder ging.

Spaanse coup
Soler en De La Cruz gingen op jacht naar leider Fraile en wisten net voorbij de top van de Côte de Peille aan te sluiten. De drie gingen gezamenlijk verder. Mitchelton-Scott probeerde het verschil (dat lang rond een minuut bleef) beperkt te houden. Op de laatste beklimming van de dag kwam leider Yates geïsoleerd te zitten. Wellens, Carapaz, Teuns en de gebroeders Izagirre gingen in de tegenaanval.

Soler trekt aan het langste eind
De achtervolgers kwamen echter niet meer tot de drie koplopers, waardoor deze onderling mochten sprinten voor de dagzege. Fraile ging de sprint vroeg aan. In een sprint-a-deux was het De La Cruz die als eerste de finish wist te passeren. Soler volgde op enkele tellen, maar verzekerde zich wel van de eindwinst. Op 24-jarige leeftijd kon de Spanjaard daardoor de grootste zege uit zijn carrière boeken. Sam Oomen verloor twee plekken en is op een dertiende plek in het eindklassement de beste Nederlander.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties