Wout Poels, Chantal Blaak, Tim Wellens, Wout van Aert

Door Nick Doup en Martin van den Bosch, zondag 11 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over het herstel van Wout Poels, de val van een wereldkampioene, de gemengde gevoelens bij Tim Wellens en een mogelijke stap hogerop voor Wout van Aert.

Poels wordt woensdag geopereerd

Wout Poels wordt aanstaande woensdag geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. Dat laat de renner van Sky weten via Instagram. Met de Telegraaf kijkt hij terug op zijn onfortuinlijke val. “We hadden net een klimmetje achter de rug en er kwam een afdaling aan. Er kwam een tussensprint met bonificatieseconden aan die ik heel graag wilde pakken. We gingen echt heel hard en er kwam een bocht aan. Die schatte ik iets verkeerd in en vervolgens schoot mijn voorwiel weg en kwam ik onder de vangrail klem te zitten”, geeft hij aan. “Het deed meteen heel veel pijn en ik probeerde op te staan. Ik voelde al gelijk dat ik niet op mijn linkerkant kon steunen. Dan weet je al dat er iets gebroken is.” Poels hoopt op tijd fit te zijn voor de Ardennenklassiekers. “Ik hoop dat dat gaat lukken. Daarna ga ik voor Chris (Froome, red.) rijden in de Giro.”


Geen breuken voor Blaak na val in Drenthe

Wereldkampioene Chantal Blaak kende vanmiddag door een val een ongelukkig verloop van de Ronde van Drenthe. Er werd even gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, maar de wereldkampioene kwam met de schrik vrij. “Het gaat oké,” zegt Blaak. “Ik heb bijna geen schaafwonden en geen gebroken botten. Maar morgen wordt het leuk om uit bed te komen.”

Winnares Amy Pieters boekte de grootste zege uit haar carrière. “Ik wilde heel graag een keer een grote overwinning pakken. De afgelopen jaren heb ik er wel tegenaan gezeten. Vaak ging het goed, maar die zege zat er steeds niet in. Ik ben hier ontzettend blij mee.” Pieters – die vorige week nog actief was op het WK Baan – maakte het af in de sprint. “In de sprint zelf kwam ik al vroeg op kop. Al vanuit de bocht en omdat ik daar zat moest ik ook wel aangaan. Ik zag Alexis Ryan komen, maar kon nog een keer doorversnellen en viel niet stil,” kijkt zij terug.


Wellens denkt dat er meer in zat

Tim Wellens heeft Parijs-Nice afgesloten met een vijfde plek in het eindklassement. De renner van Lotto Soudal heeft gemengde gevoelens bij dit resultaat. “Vooraf zou ik hier voor getekend hebben, om zo’n sterke en aanvallende Parijs-Nice te rijden met een vijfde plaats als resultaat”, vertelt hij aan persbureau Belga. “Maar met wat ik nu weet en nu ik zo dicht bij het podium eindig en zelfs niet zo ver van de eindzege, dan is die vijfde stek wel een beetje jammer. Al moet ik ook wel tevreden zijn met mijn prestatie. Er overheersen nu een beetje gemengde gevoelens”, geeft hij aan. “Het ontbrak me gewoon een beetje aan geluk: ik word eens vierde en eens tweede in de daguitslag en ik eindig vijfde in het klassement. Als ik in de openingsrit naar de derde plek sprint en niet naar de vierde, dan win ik vier bonificatieseconden en sta ik hier vandaag wel op het eindpodium”, rekent hij uit. “Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar.”


Cattaneo nu ook officieel president UEC

Rocco Cattaneo is vanaf vandaag officieel de president van de Europese wielerbond UEC. De Zwitser vervulde vanaf september al die rol, nadat toenmalig voorzitter David Lappartient werd verkozen tot baas van de UCI. Op een congres in Istanboel werd Cattaneo, die vorig jaar gekozen werd als vice-president, aangewezen als voorman. Als hij zijn standaard termijn uitzit, is hij tot 2021 de voorzitter van de continentale confederatie. Henrik Jess Jensen uit Denemarken is de nieuwe vice-voorzitter van de UEC. Ook Agata Lang uit Polen en de Rus Alexander Gusyatnikov bekleden die functie.


‘Wout van Aert is klaar voor de WorldTour’

Na zijn uitstekende prestatie in Strade Bianche is de interesse voor Wout van Aert toegenomen. Dat gaf zijn manager Jef Van den Bosch afgelopen week aan. Vooral vanuit de WorldTour zouden enkele ploegen concreet zijn voor de wereldkampioen veldrijden, die nu nog op ProConti-niveau onder contract staat. Volgens de lezers van WielerFlits is Van Aert meer dan klaar voor de stap naar het hoogste niveau. Liefst 87% van 5300 mensen gaf dat in de poll aan. De ene helft daarvan zegt dat de Belg zo snel mogelijk die transfer moet maken, de andere helft adviseert Van Aert volgend seizoen de overstap te maken.

Wout van Aert is klaar voor een stap naar de WorldTour.

  • Eens, zo snel mogelijk (44%, 2.359 stemmen)
  • Eens, na dit seizoen (43%, 2.280 stemmen)
  • Oneens (9%, 465 stemmen)
  • Geen mening (4%, 214 stemmen)

Aantal stemmen: 5.318

Stem


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties