Mathieu van der Poel tevreden met vierde plek in Stellenbosch: “Mooie opsteker”

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 om 19:53

foto: WielerFlits

Het nieuwe mountainbikeseizoen begon vandaag met de eerste manche van de Wereldbeker in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Mathieu van der Poel kwam naar Stellenbosch om zijn startpositie te verbeteren voor de volgende Wereldbekerwedstrijden. Met een vierde plaats slaagde hij hier in. Op de website van Corendon-Circus vertelt hij: “Ik ben blij dat het is gelukt.”

Van der Poel startte op een 47e plek, maar reed na één ronde alweer op een achtste plek: “Het was de bedoeling om zo snel mogelijk helemaal vooraan te geraken. Anders kom je vast te zitten achter renners op de single track-stroken en dan ben je gezien. Maar van die snelle opmars moest ik wel bekomen.”

Het podium leek zelfs nog even haalbaar voor Van der Poel, die voor halverwege koers samen met de Fransman Maxime Marotte op jacht ging naar de koplopers Nino Schurters en Sam Gaze, maar hij moest de Fransman even later laten gaan: “Dat is misschien wel mijn enige teleurstelling vandaag. De Fransman zat al even in mijn wiel en leek niet meteen veel beter, maar toen hij versnelde moest ik wel even passen.”

`VDP´ zal nu enkele weken rust houden voordat hij zich verder gaat focussen op het mountainbiken.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties