Landa draagt zege op aan Scarponi: “Hij is altijd met ons”

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 om 18:25

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Een geëmotioneerde Mikel Landa droeg zijn overwinning in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico op aan Michele Scarponi, die vorig jaar overleed na een aanrijding. Vandaag finishte de bergetappe in de omgeving waar Scarponi woonde. Op de website van Movistar zegt Landa: “We zullen hem altijd herinneren en hij is altijd met ons.”

Verder was de Bask tevreden met zijn overwinning, die hij dankte aan perfect ploegenspel en zijn huidige vormpeil: “Het team heeft Rosón en mij de hele dag uit de wind gehouden en op de slotklim was het ideaal; ik kon daardoor aanvallen met het idee dat we Rosón nog achter de hand hadden voor de sprint. Ik wist van tevoren al dat ik in een goede staat verkeerde, maar een overwinning voor de nieuwe ploeg is een fijne bevestiging.”

Met het klassement is Landa nog niet al te veel bezig. Momenteel staat hij daarin op een vierde plaats met een achterstand van twintig seconden op leider Caruso: “We zullen voor het klassement blijven strijden, maar de Tirreno is nog lang en we zullen het van dag tot dag moeten bekijken.”

Morgen wacht de renners opnieuw een lastige dag, met daarin een aantal steile klimmetjes. De finish is gesitueerd in Filottrano, de plaats waar Scarponi woonde en waar hij werd aangereden vorig jaar.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties