Leider Simon Yates: “Het gaat lastig worden morgen”

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 om 17:58
Simon Yates

foto: ASO

Simon Yates toonde zich na afloop van zijn dubbelslag in de zevende etappe in Parijs-Nice erg gelukkig. De Brit van Mitchelton-Scott vertelt op de website van zijn ploeg dat het pas zijn eerste overwinning met een finish bergop was: “Het is pas mijn eerste overwinning in een finish bergop, dus ik ben heel erg blij. Nu ben ik moe, maar morgen zullen we de trui moeten verdedigen.”

Over zijn kansen op de eindoverwinning zondag is de Brit nog niet zeker: “Het gaat lastig worden om de trui te verdedigen morgen, want alles staat nog erg dicht bij elkaar. Ik had vandaag op de finish niet heel erg veel tijd over, dus we zullen zien hoe het morgen zal gaan. De laatste jaren explodeerde de slotrit vroeg en ik verwacht dat dat morgen ook zal gebeuren.”

In het klassement zijn Jon Izagirre, Gorka Izagirre, Dylan Teuns en Tim Wellens de voornaamste concurrenten. Deze vier renners staan allen nog binnen een halve minuut van Yates. Wellens won vorig jaar al een soortgelijke rit in Parijs-Nice door Porte en Contador voor te blijven.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties