Berden de Vries haalt uit naar Roompot-Nederlandse Loterij: “Schijnheilige bende”

Door Koen Middendorp, zaterdag 10 maart 2018 om 13:40

foto: Marcel Koch

Berden de Vries zette aan het einde van 2017 op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Na een minder jaar moest hij het veld ruimen bij Roompot-Nederlandse Loterij. Een gedwongen afscheid waar de Drent nog altijd moeite mee heeft, zo blijkt in een gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Het was een schijnheilige bende”, haalt De Vries hard uit naar zijn voormalige werkgever.

In de rubriek ‘Gast in Gasselte’ doet de ex-renner een boekje open over de (vermeende) werkwijze van de ProContinental-ploeg. “Alles gebeurt er achter je rug om. Ik heb mij drie jaar uit de naad gewerkt voor de ploeg, en ineens hoor je niks meer. Ze hebben me tot op de dag van vandaag nog altijd niet verteld waarom ik geen contractverlening heb gekregen. Sterker nog: ze hebben me nooit rechtstreeks gezegd dat ik geen verlenging kreeg. Ik voel me dan ook bedrogen.”

De Vries is ook niet te spreken over de begeleiding die hij kreeg. “Er was nul begeleiding. Je wordt als renner aan je lot overgelaten. Bij het één niveau lager rijdende Jo Piels was het allemaal beter geregeld. Vooral het drankgebruik bij de ploegleiding was buitensporig; er zitten gewoon alcoholisten bij. Er werd op een avond meer gedronken dan in een gemiddelde kroeg. Het is vooral pijnlijk voor de sponsoren. Als die eens wisten wat er speelt.”

Teammanager Zijlaard reageert op aantijgingen: “Herken me niet in geschetste beeld”
Teammanager Michael Zijlaard laat in een reactie weten zich totaal niet te herkennen in het geschetste beeld. “We zullen echt niet alles perfect hebben gedaan, maar ik herken me niet in wat Berden zegt. Het zal ongetwijfeld weleens gezellig zijn geweest, maar ik heb nooit signalen gekregen van alcoholmisbruik.”

“Het is jammer dat het zo gaat. We hebben hem drie jaar geleden de kans van zijn leven gegeven door hem een profcontract aan te bieden. Ik vind Berden ook een aardige jongen, ik kan verder goed met hem opschieten”, besluit Zijlaard.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties