Hartthijs de Vries, opgaves Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, George Bennett

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 om 20:00

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Hartthijs de Vries, opgaves in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico en George Bennett.

Hartthijs de Vries derde bij terugkeer in peloton

Hartthijs de Vries maakte vandaag zijn comeback in het peloton nadat hij in januari zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij liet ontbinden wegens een hartritmestoornis. Nadat bleek dat deze ongevaarlijk was, stapte De Vries opnieuw op de fiets. Namens NWVG startte De Vries vandaag in de Ronde van Zuid-Holland, een klassieker voor elite/beloften. In deze wedstrijd reed hij samen met ex-ploeggenoten Marten Kooistra en Ide Schelling van SEG weg uit het peloton. In de sprint moest de Fries het vervolgens afleggen tegen Kooistra en Schelling.


Veel opgaves in Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice

In de koninginnenritten van de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice regende het uitvallers. Naast de Nederlanders Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen en Koen de Kort wisten er nog heel wat namen de finish niet te bereiken. Een overzicht van de belangrijkste uitvallers per rittenkoers:

Uitvallers Parijs-Nice flag-fr:
flag-ie Daniel Martin
flag-fr Arnaud Démare
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-no Alexander Kristoff
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Mike Teunissen

Uitvallers Tirreno-Adriatico flag-it:
flag-nl Tom Dumoulin
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-es Daniel Moreno
flag-it Matteo Montaguti


George Bennett schuift op naar zevende plaats in het klassement in Tirreno-Adriatico

LottoNL-Jumbo zag vandaag opnieuw een renner in Tirreno-Adriatico excelleren. Na de overwinning van Roglic gisteren, werd Bennett vandaag derde in de koninginnenrit. De Nieuw-Zeelander wist met zijn aanval in de laatste kilometer bijna de rit te winnen: “Het was een superexplosieve finale. Jammer dat ik net tekort kwam om de etappe te winnen,” aldus Bennett op de website van LottoNL-Jumbo.

“Het was lang geleden dat ik tijdens een Europese koers zo goed was als vandaag,” vertelt de klimmer, die nu zevende in het klassement staat en hoopt op meer: “Ik heb nu alweer zin in morgen, waarbij mijn ploeggenoten mij weer net zo goed gaan helpen als vandaag en ik er alles aan ga doen om uit de problemen te blijven. Deze Tirreno wil ik geen tijd meer verliezen ten opzichte van de favorieten.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties