Mollema na nieuw tijdsverlies in Parijs-Nice: “Voelde me beter in Algarve”

Door Koen Middendorp, zaterdag 10 maart 2018 om 10:48

foto: Sirotti

Iemand die ongetwijfeld meer had verwacht van Parijs-Nice, is Bauke Mollema. De Nederlander verkoos voor het eerst sinds 2012 de Franse rittenkoers boven Tirreno-Adriatico. Na het tijdsverlies van gisteren vindt de kopman van Trek-Segafredo zichzelf in het klassement echter terug op een kleurloze 19e plaats, op 2.32 van leider Luis León Sánchez. “Ik mis op dit moment dat beetje extra”, laat Mollema weten op Twitter.

Na een eerste gevoelige tik in de individuele tijdrit, verloor hij ook in de etappe naar Vence tijd (44 seconden) op de concurrentie. “Op de top van de steile klim had ik slechts een achterstand van een tiental seconden. In de laatste vijf kilometer beschikte ik over voldoende power, maar ik mis dat beetje extra op de steile stroken”, aldus Mollema.

Het ontbreken van topvorm zal voor de 31-jarige klimmer aanvoelen als een teleurstelling, zeker na zijn hoopvolle vierde eindnotering in de voorbije Volta ao Algarve. “Ik voelde me toen ook beter. Ik weet niet waarom ik me nu minder voel, maar ook dat is onderdeel van de sport”.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties