Wellens baalt na misgelopen ritzege in Parijs-Nice

Door Koen Middendorp, zaterdag 10 maart 2018 om 09:17

foto: Sirotti

Tim Wellens greep gisteren in de etappe naar Vence naast de felbegeerde dagwinst. De Belgische klimmer van Lotto Soudal toonde zich in de finale zeer bedrijvig, maar liet zich – net als de andere favorieten – op het moment suprême in de luren leggen door uiteindelijke ritwinnaar Rudy Molard. Na afloop deed een balende Wellens zijn verhaal op de ploegsite.

De 26-jarige rasaanvaller besefte na afloop dat hij een kans had laten liggen op een tweede ritzege in de Koers naar de Zon. “Ik had vandaag hele goede benen. Ik merkte dat ik alle aanvallen vlot kon pareren. Het is jammer dat Simon Yates niet vol meereed toen we eenmaal weg waren. Anders hadden we voorop kunnen blijven. Ik ben uiteindelijk teleurgesteld met mijn tweede plaats, want ik voelde dat ik de benen had om te winnen.”

Vandaag is er echter opnieuw een kans voor Wellens om als ritwinnaar uit de bus te rollen. De aankomststreep is namelijk getrokken op de beklimming naar skioord Valdeblore La Colmiane. Toch houdt de Belg nog een kleine slag om de arm. “Ik kijk ernaar uit, maar ik weet ook dat het morgen andere koek is. Ik weet wat ik kan in explosieve finales, maar het is afwachten hoe ik langere cols verteer. Het zal kortom een goede test worden.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties