Thomas De Gendt ‘per toeval’ in de kopgroep in Parijs-Nice

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 om 20:15

foto: Sirotti

Thomas De Gendt maakte in de zesde rit van Parijs-Nice deel uit van de lange vlucht. De 31-jarige Belg van Lotto Soudal onthulde na afloop dat het eigenlijk helemaal niet de bedoeling was om in de ontsnapping te zitten.

Zes renners, onder wie De Gendts ploeggenoot Lars Bak, wisten zich in eerste instantie los te wrikken van het peloton. Na een vergissing van het peloton zagen zij enige tijd later nog eens zeven renners aansluiten – met daarbij de Belg uit Sint-Niklaas.

“Ik reed op de laatste rij in het peloton toen de groep met Bak wegreed. Niet veel later was er een onduidelijke splitsing en het peloton koos de verkeerde kant”, blikte hij terug. “Samen met onder anderen (Dylan) Teuns en (Bert) Van Lerberghe had ik dat als een van de eersten door en toen zijn we omgedraaid. Zo kwam ik terecht in een achtervolgend groepje.”

Bergklassement
Hoewel zijn vlucht niet gepland was, pakte De Gendt het maximum aantal punten op de vier beklimmingen van de tweede categorie en staat hij momenteel tweede in het bergklassement. “Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik per toeval in de kopgroep terechtkom. De bergtrui was dus geen doel, maar ik zal zien wat de komende dagen nog brengen op dit vlak. Morgen gaan we werken voor Tim Wellens, maar in de explosieve rit van zondag is misschien nog iets mogelijk.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties