Optreden Sam Oomen geeft Sunweb vertrouwen voor koninginnenrit

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 om 18:21

foto: Sirotti

Sam Oomen heeft zich in de lastige zesde etappe van Parijs-Nice knap staande gehouden. De 22-jarige Sunweb-renner eindigde in Vence als vijfde en klom in het algemeen klassement naar plek zestien. Hij maakte deel uit van de groep, die nipt werd afgetroefd door ritwinnaar Rudy Molard.

“Het was een zeer zware en snelle dag met een erg moeilijke finale”, reageerde Oomen na afloop van de etappe. “De jongens ondersteunden me vandaag echt goed en ik voelde me beter dan de eerste drie dagen. Ik had een beetje geluk in de laatste twee kilometer dat de kloof werd gedicht, maar ik ben blij met dit resultaat.”

Chris Hamilton stapte vandaag niet meer op door ziekte en dus stond Sunweb nog met slechts vier renners aan de start. De ploeg besloot echter niet bij de pakken te gaan neerzitten en wilde Oomen zo goed mogelijk naar de slotklim helpen. “Dit pakte goed uit, Mike (Teunissen) en Roy (Curvers) klaarden een ongelooflijke klus”, blikte ploegleider Morten Bennekou terug. “Vandaag was een dag die ons vertrouwen geeft voor de koninginnenrit morgen.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties