Primož Roglič neemt revanche: “Erg blij met deze overwinning”

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 om 17:51

foto: LaPresse

Primož Roglič heeft vandaag in Tirreno-Adriatico sportieve revanche genomen nadat hij gisteren kostbare tijd verloor door materiaalpech. De 28-jarige Sloveen maakte een ijzersterke indruk op de slotklim naar Trevi, kwam solo over de finish en zorgde voor de zevende seizoenszege van LottoNL-Jumbo.

Roglič moest gisteren van fiets wisselen en werd daardoor gedwongen tot achtervolgen. Hij kwam op één minuut en 42 seconden na ritwinnaar Marcel Kittel over de streep. “Natuurlijk baalde ik van dat tijdsverlies”, reageerde hij vandaag na de derde etappe. “De kans op een goede eindklassering was verkeken, maar ik legde daarna meteen de focus op een ritzege.”

Een vroege aanval op de slotklim pakte vandaag goed uit. “Ik weet dat ik niet te lang moet wachten, want ik ben geen sprinter. Ik ging daarom vroeg aan. Ik moest alles geven en dat was voldoende. Ik ben erg blij met deze overwinning. Morgen is er weer een mooie kans en natuurlijk is er nog een tijdrit in het vooruitzicht”, aldus een gelukkige Roglič.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties