Alexey Vermeulen, Kirsten Wild, Primož Roglič

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 om 20:51

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Alexey Vermeulen, Kirsten Wild en Primož Roglič.

Alexey Vermeulen vindt alsnog onderdak bij Japanse continentale ploeg

Het werd al een tijdje gefluisterd in de wandelgangen, maar de kogel is nu ook officieel door de kerk: Alexey Vermeulen zal dit seizoen koersen voor het Japanse Interpro Stradalli Cycling. De 23-jarige Amerikaan kwam de voorbije twee seizoenen uit voor LottoNL-Jumbo, maar kreeg uiteindelijk geen contractverlenging.

Bij de continentale Japanse ploeg hoopt hij zich weer in de kijker te rijden van de grotere teams. Vermeulen zou zijn debuut kunnen maken in de Classic Loire Atlantique (24 maart) of de Gran Premio Miguel Indurain (31 maart), koersen waarvoor Interpro Stradalli Cycling een startbewijs heeft weten te bemachtigen.


‘Gouden’ Wild kijkt uit naar debuut bij Wiggle High5

Kirsten Wild maakt zondag tijdens de Ronde van Drenthe haar debuut in het zwart-oranje truitje van Wiggle High5. De 35-jarige Nederlandse maakte deze winter de overstap van het Amerikaanse Cylance en veroverde onlangs drie wereldtitels tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Koersen voor haar nieuwe werkgever deed ze echter nog niet. “Ik kijk er echt naar uit om met de meiden te koersen”, meldde Wild in een persbericht van haar ploeg. “Ik heb dit weekend zoveel leuke berichten van ze gehad. Hun foto’s van de Italiaanse wedstrijden zien er echt gaaf uit. Ik ben erg blij dat ik hiervan deel uitmaak en dat het nu écht begint.

Behalve Wild zijn ook Rachele Barbieri, Lisa Brennauer, Emilia Fahlin, Lucy Garner en Julie Leth opgenomen in de selectie van Wiggle High5 voor de Ronde van Drenthe.


Primeur voor Primož Roglič in Tirreno-Adriatico

Primož Roglič schreef vandaag de derde etappe van Tirreno-Adriatico op zijn naam en daarmee had hij een primeur. De renner van LottoNL-Jumbo werd namelijk de eerste Sloveen die een rit wist te winnen in de Italiaanse rittenkoers. In totaal hebben nu 23 nationaliteiten gezegevierd in de Koers van de twee zeeën. Dezelfde primeur had hij vorig jaar in de Tour de France, toen hij de zeventiende etappe van La Mure naar Serre Chevalier won. Hij werd daarmee de eerste Sloveen die een Touretappe wist te winnen.

Roglič is echter niet altíjd de eerste; toen hij in 2016 de negende rit in de Giro d’Italia won, waren zijn landgenoten Luka Mezgec (2014) en Jan Polanc (2015) hem al eens voorgegaan.

 


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties