Wout Poels rijdt Giro d’Italia en Tour de France

Door Nick Doup, donderdag 8 maart 2018 om 10:56

foto: ASO

Wout Poels gaat dit jaar de Giro d’Italia en de Tour de France rijden. Voorlopig is het plan dat de Nederlander van Sky in beide koersen zal aantreden in dienst van Chris Froome. De kans bestaat dat zijn Britse kopman niet start vanwege de lopende Salbutamol-zaak. Poels weet wat hem dan te doen staat in de Giro. “Anders denk ik dat ik er klaar voor ben om de ploeg daar te leiden”, zegt hij tegen De Telegraaf.

“Voor iedereen is het beste dat de zaak van Froome zo snel mogelijk wordt opgelost. Zeker voor Chris, want hij leeft momenteel in de grootste onzekerheid. Hopelijk kan ik met hem in de Giro van start gaan”, zegt Poels na afloop van de door hem gewonnen tijdrit in Parijs-Nice.

Het wordt de tweede keer dat de Limburgse klimmer aan de start staat van de Giro. In 2014 eindigde hij namens Omega Pharma-Quick-Step als 21e in het eindklassement. “Het is de bedoeling dat ik daarna ook in de Tour start”, voegt Poels er nog aan toe. La Grande Boucle moest hij vorig jaar missen vanwege een slepende knieblessure.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties