Gevallen Cavendish buiten tijdslimiet in Tirreno-Adriatico: “Frustrerend”

Geplaatst op woensdag 7 maart 2018 om 22:55

foto: Sirotti

Voor Mark Cavendish is Tirreno-Adriatico voorbij. De Brit van Dimension Data kwam in de ploegentijdrit ten val en liep daarbij verwondingen op aan onder andere zijn gezicht. Hoewel hij desondanks de finish bereikte in Lido di Camaoire, overschreed hij de tijdslimiet en moet hij de Italiaanse rittenkoers verlaten.

“Het lijkt erop dat hij met zijn achterwiel in een kuil terechtkwam”, zei ploegleider Rolf Aldag tegen Cyclingnews. “Er zaten veel gaten in het parcours, mogelijk heeft hij er één geraakt en met 60 kilometer per uur eindigt dat meestal niet goed. Op een tijdritfiets zit je laag met je gewicht aan de voorkant, dus als je valt ga je over de kop en dat is natuurlijk nooit oké.”

“Hij reed niet in de laatste positie, maar wel achter in het treintje. De andere renners konden er omheen”, blikte Aldag terug. “Het ging zo snel. We hebben het vastgelegd met een camera waardoor we de situatie kunnen terugkijken en analyseren. Het staat vast dat hij erg hard tegen de vlakte ging en het is nu aan de artsen om vast te stellen hoe we verdergaan.”


Update 22.55 uur
Mark Cavendish heeft bij zijn valpartij in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico een rib gebroken. Dat meldt Dimension Data op haar website. Hij had meerdere schaafwonden en pijn aan knie, hand en een zwelling in zijn gezicht. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek hij ook nog een rib gebroken te hebben. “Het is een mooie en stabiele breuk, die goed moet kunnen genezen”, zegt ploegdokter Jarrad van Zuydam. “Het plan was om hem morgen in etappe twee te laten starten, maar helaas finishte hij buiten de tijdslimiet en mag hij niet starten morgen.”

“Het is frustrerend dat ik vandaag weer gevallen ben”, zegt Cav zelf. “Zeker met de hersenschudding in het achterhoofd die ik opliep in Abu Dhabi, maar ik ben blij dat er geen grote schade is. Ondanks de pijn keek ik er naar uit om morgen een snelle tweede rit te rijden. Ik ben teleurgesteld dat ik er geen deel van ga uitmaken.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties