Bradley Wiggins: “Ben 100% zeker dat ik niet heb vals gespeeld”

Geplaatst op dinsdag 6 maart 2018 om 08:39

foto: Sirotti

Bradley Wiggins heeft in een uitgebreid interview met de BBC gereageerd op de beschuldigingen uit het rapport van het departement Digital, Cultuur, Media en Sport. Volgens het rapport heeft Sky moedwillig de antidopingwetgeving misbruikt. Wiggins kon in 2011 via een TUE (een uitzondering voor gebruik van verboden producten voor medische doeleinden) corticosteroiden gebruiken. “Ik ben 100% zeker dat ik niet heb vals gespeeld”, zegt Wiggins in het door hemzelf aangevraagde interview.

“Ik heb op geen enkel moment in mijn carrière de ethische lijn overschreden. Ik weerleg dat voor 100%. Die anonieme bron probeert me zwart te maken. Ik weet niet wat zijn motivatie is, maar het rapport is gebaseerd op geruchten. Wie zijn de bronnen? Kom naar buiten, spreek erover. Dit zijn serieuze beschuldigingen.”

“Het gebruik van TUE’s was een medische noodzaak. Ik stapte met astmaproblemen naar een dokter en had daar al last van sinds 2003, dat was toen ook de diagnose van specialisten. En het gebruik gebeurde volledig binnen de regels. Het was niet prestatiebevorderend in die zin dat ik echt ademhalingsproblemen had en astma-aanvallen kreeg: het gebruik was dus enkel bedoeld om ervoor te zorgen dat ik op hetzelfde niveau de strijd kon aangaan met mijn rivalen. Dus het was geen medicatie die werd misbruikt om er voordeel uit te halen.”

“Wielrennen is de meest onderzochte sport ter wereld, ik kan niet bepalen wat de mensen denken, maar voor sommige mensen zal het nooit genoeg zijn. Wat je ook doet. Ik weet het gewoon niet meer in deze sport: je bent gedoemd als je het doet, gedoemd als je het niet doet.”

Op de vraag wat in het verdachte pakketje zat dat werd afgeleverd bij de start van de Dauphiné in 2011, antwoordt hij: “God weet het, jouw gok is net zo goed als de mijne. Ik run het team niet, ik was druk bezig met mijn werk waarvoor ik betaald werd. Injecties kwamen er niet aan te pas, ik werd die avond behandeld met fluimicil met een vernevelaar. Ik wist niet eens dat er een pakket was, totdat ik erover werd gevraagd. Het is zo’n puinhoop geworden, het is belachelijk. Als ik zo’n injectie had gehad, zou die een week later in mijn urine zijn opgedoken tijdens de nationale kampioenschappen op de weg.”

“Mijn kinderen worden er op school mee gepest, dat is afschuwelijk om te zien en een levende hel. Ik wens het niemand toe. Ik zou meer rechten hebben gehad als ik iemand had vermoord dan in dit proces.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties