Wout van Aert: “Ik zat helemaal dood”

Geplaatst op zaterdag 3 maart 2018 om 19:45

foto: Sirotti

Vorige week maakte Wout van Aert indruk door met de besten omhoog te klimmen op de Muur van Geraardsbergen in de Omloop het Nieuwsblad. Vandaag deed hij dat opnieuw door derde te worden in de Strade Bianche: “Ik zat helemaal dood,” vertelt de drievoudig wereldkampioen veldrijden aan Het Nieuwsblad.

Met deze prestatie verbaasde Van Aert ook zichzelf: “Dit is een geweldige start van mijn eerste voorjaar. Ik had niet verwacht het nu al zo goed te doen. Al ga ik nu eerst genieten van deze podiumplaats. Voor de rest zullen we wel zien. Op zich heb ik mijn doel al bereikt. De volgende koersen zijn bonus en om van te leren”

Toch had de veldrijder zomaar nog een treetje hoger kunnen staan. Het zag er namelijk lang naar uit dat Van Aert samen met Romain Bardet om de zege zou gaan strijden: “In het laatste deel van de koers heb ik echt afgezien. Ik ging al ver van de finish aan met Bardet, maar in de laatste 15 kilometer had ik geen suikers meer. Ik zat helemaal dood en dus dacht ik enkel nog aan het podium. Daar ben ik echt blij mee.”

In de laatste kilometer werd duidelijk hoe stuk Van Aert daadwerkelijk zat, toen hij even af moest stappen:


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties