Thijs de Lange wint Kick-Off Wattmeister Challenge

Door Nick Doup, vrijdag 2 maart 2018 om 14:18

foto: Martin van den Bosch/WielerFlits

Thijs de Lange heeft de Kick-Off van de Topcompetitie Wattmeister Challenge gewonnen. De renner van Metec-TKH bleef als laatste over en trapte met 5,56 watt/kg het hoogste wattage per kilogram weg. Clubrenner Jeen de Jong van NWVG (5,54 watt/kg) moest zich gewonnen geven, Daniel Gebru van BEAT Cycling Club (5,40 watt/kg) werd derde.

De Kick-Off van de Wattmeister Challenge werd afgewerkt op de wielerbeurs BikeMotion in Utrecht en was de eerste uit een serie wedstrijden waarmee een stagecontract bij Katusha-Alpecin verdiend kan worden. De WorldTour-ploeg uit Zwitserland zal de Nederlander met het hoogste watt/kg een stagecontract aanbieden.

In april, mei en juni zijn vijf data ingepland waarop andere renners bij Robic een poging kunnen doen om zich in de top van het klassement te nestelen. Na het vijfde testmoment krijgen de beste tien renners in de ranking een uitnodiging voor de grote finale, die is op woensdag 11 juli. Vorig jaar won Piotr Havik het klassement, waardoor hij in het najaar enkele profkoersen bij Katusha-Alpecin kon rijden.

De Lange start morgen tijdens de Ster van Zwolle in de rode leiderstrui, speciaal voor de leider in de Wattmeister Challenge. Bovendien zal zijn ploeg Metec-TKH als eerste wagen in de volgerskaravaan mogen starten.

foto: Topcompetitie


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties